Terem

A vívóterem egy felújított, speciális borítással ellátott, többtermes pincehelyiség. Mindkét vívóteremben tartunk csoportos és egyéni edzéseket, a technikai felszerelés mindkettőben adott az egymás elleni víváshoz is. A kisteremben emellett szúrópárnákat is találtok a tanfolyami vagy egyéni gyakorláshoz.

Miért párbajtőr?

Termünkben a párbajtőrvíváshoz szükséges eszközökkel rendelkezünk. A kezdők és általában a szabadidős vívók számára ez a legkönnyebben elsajátítható, leginkább élvezetes fegyvernem, hiszen a teljes test találati felületnek számít. A kezdő órák lábmunkái természetesen az összes fegyvernemben való gyakorlást megalapozzák.

Felszerelés

A biztonságos, szabványoknak megfelelő felszerelést a kezdő tanfolyam során biztosítjuk. Az első edzéseken csak ezekre lesz szükséged:

  • edzőnadrág
  • kényelmes felső
  • sportcipő (futócipő vagy edzőtermi cipő)

Mi adjuk:

  • párbajtőr kesztyű

Már a kezdő tanfolyam alatt gyakoroljuk a beöltözést, és az első szabadvívások is teljes felsőruházatban történnek, ehhez adjuk:

  • hónaljvédő
  • mellvédő (nőknek)
  • gyakorló plasztron
  • fejvéd
  • vezeték (találatjelzéshez)

A haladó tanfolyam alatt a felszerelés továbbra is bérelhető, ugyanakkor az eszközökben keletkező károkért már nem tudunk felelősséget vállalni. Ezért – és a legkényelmesebb vívásért – érdemes beszerezni az egyes ruházati eszközöket, és magát a fegyvert is. Edzőink tudnak tanácsot adni abban, hogy a vásárlásnál mit érdemes figyelembe venni.

Csapatépítés

Az Ama-Tőrben mindig is fontosnak tartottuk, hogy a hozzánk járó vívók a páston kívül is jól érezzék magukat. A szakmai fejlődés és a jó hangulat jegyében évente kétszer szervezünk edzőtábort Budapest közeli vagy fővárosi helyszínen, és minden 2. hónapban rendezünk háziversenyeket. A versenyeken minden tagunk részt vehet, aki elvégezte a 30 kezdő órát, és szívesen megméretné magát. A küzdelmek után a vívóterem bulihelyszínné alakul, ahol találkozhatnak régi és új vívók.

Rendezvények

Vívótermünk bérbe vehető zártkörű rendezvények idejére, igény esetén pedig vállaljuk legénybúcsúk, tematikus bulik szervezését is. A rendezvényen részt vesz vívóedzőnk is, aki játékos feladatokon keresztül tanítja meg a párbajtőrvívás alapjait! A különleges edzés ideje xx perc, a zártkörű esemény hossza mindig az előzetes egyeztetés szerint alakul.